Teodor Dună: Lecturi publice


 Teodor Dună a participat la foarte multe lecturi publice, parte dintre ele documentate video. Principalele evenimente: Festivalul de Poezie și serile Institutului Blecher
În publicații:

Teodor Dună a absolvit Facultatea de Litere, Universitatea București. A debutat în revista "Poesis" (2000) și a publicat în: "Luceafărul", "România literară", "Viața românească", "Steaua", "Ziua literară", "Cultura", "Vatra", "Dilemateca", "Cuvântul", "Wespennest" (trad. de Nora Iuga), "Manuskripte" (trad. de Ernest Wichner), "Balkani", "Alora, la bien cercada", "Langage et créativité" etc.

În volum:

Teodor Dună a debutat în 2000, cu volumul de poezii Trenul de treieșunu februarie, pentru care a primit Premiul Național „Mihai Eminescu“ pentru Opera Prima. A publicat apoi volumele de poezii Catafazii (2005), De-a viul (2010), Obiecte umane (2015, Premiul Cartea de Poezie a anului 2015, Gala Tinerilor Scriitori) și Kirilă (2017, Premiul „Matei Brâncoveanu“ pentru Literatură). În 2019, i-a apărut antologia Minunata lume, la Editura Cartier.

vezi portretul autorului și o selecție de versuri în platforma 5 minute de literatură

Comentarii

Viața Românească

Cultura

Postări populare de pe acest blog

Doina Ruști în interviuri și prezentări

Selecții video: Matei Vișniec - interviuri și fragmente din operă

Ana Blandiana în interviuri și prezentări

Graficante.ro

Wansait

Noile media

Scena 9

Biblioteca online