Turism cultural în Delphi și Atena. Festivalul Epidaurus

 Delphi a fost odată considerat centrul lumii antice și a fost casa celebrului oracol al lui Apollo. Astăzi, vizitatorii pot explora ruinele antice, inclusiv Templul lui Apollo și Teatrul din Delphi, în timp ce se bucură de priveliști uimitoare ale munților.

 Atena este un oraș cu o bogată moștenire culturală, care găzduiește unele dintre cele mai emblematice repere antice ale lumii, cum ar fi Acropola și Partenonul. Vizitatorii pot explora muzeele orașului, pot gusta preparate din bucătăria locală și pot experimenta viața de noapte vibrantă.

Festivalul Epidaurus din Atena este o sărbătoare a teatrului și culturii grecești antice. Organizat anual din iunie până în august, vizitatorii pot participa la spectacole la unele dintre cele mai emblematice teatre antice ale Greciei, inclusiv Odeonul lui Herodes Atticus.


Fondat în 1955, Festivalul Atena și Epidaurus și-a asumat denumirea legală actuală „Festivalul Elen S.A.” în 1998. Festivalul este finanțat dintr-o varietate de surse, inclusiv granturi de la bugetul obișnuit al statului, un procent din profiturile din cazinourile Parnitha și Corfu, sponsorizări, bilete de bilete și profituri din chirie. Desfășurat anual în fiecare vară, Festivalul are sarcina de a organiza spectacole muzicale, teatrale și alte tipuri de spectacole artistice, toate menite să contribuie la industria culturală și turistică a Greciei.

În funcție de activitățile sale și de nevoile sezoniere, numărul personalului angajat la Festival poate varia între 30 și 300, inclusiv personal tehnic (110), ușători (130), curățenie, paznici, casierii (30) și multe altele.

Până în 2005, locurile de spectacol au inclus Odeonul lui Herodes Atticus, cele două teatre Epidaur (Teatrul Antic din Epidaur și Teatrul Mic al Epidaurului Antic) și Teatrul Lycabettus. În vara anului 2006, a fost pus în aplicare un proiect care prevede extinderea locurilor de spectacole. Patru noi scene de teatru au fost lansate la fosta fabrică Tsaougoglou, la Peiraios 260, prin amabilitatea Băncii Naționale a Greciei. Diverse spații exterioare și închise din Attica sunt de asemenea utilizate ocazional.

Comentarii

Viața Românească

Cultura

Postări populare de pe acest blog

Naruto by Masashi Kishimito

Selecții video: Matei Vișniec - interviuri și fragmente din operă

Doina Ruști în interviuri și prezentări

Graficante.ro

Wansait

Noile media

Scena 9

Biblioteca online