Doina Ruști în interviuri și prezentări

 Doina Rusti este o scriitoare română, cunoscută pentru romane, povestiri și eseuri. Este unul dintre cei mai importanți autori români contemporani și a câștigat mai multe premii literare, precum Premiul Uniunii Scriitorilor din România, Premiul Observator Cultural și Premiul Academiei Române.
Este autoarea trilogiei fanariote, compusă din romanele Homeric (2019), Mâța Vinerii (2017) și Manuscrisul fanariot (2015), precedată de alte două romane de succes, cu miză socială puternică: Fantoma din moară (2008) și Lizoanca (2009). A mai publicat Zogru (2006), Cămașa în carouri (2010, reeditat în 2023), Logodnica (2017), Omulețul roșu (2010), Paturi oculte.Printre cele mai cunoscute romane ale ei sunt:

Fantoma din moară (2008), un roman istoric plasat în secolul al XVIII-lea, despre o tânără care se implică într-o conspirație împotriva Imperiului Austriac.
Manuscrisul fanariot (2010), un thriller care explorează secretele unui manuscris antic scris de un savant grec în epoca otomană.
Lizoanca la 11 ani (2011, reeditat în 2022), un roman psihologic care descrie viața unei fete care este abuzată și neglijată de familia ei și societate.


Doina Rusti este și profesor de literatură la Universitatea din București. Este doctor în filologie și a publicat mai multe studii despre literatura și cultura română. Este, de asemenea, traducătoare de literatură spaniolă și franceză și scenaristă pentru film și televiziune.

Comentarii

Viața Românească

Cultura

Postări populare de pe acest blog

Selecții video: Matei Vișniec - interviuri și fragmente din operă

Ana Blandiana în interviuri și prezentări

Graficante.ro

Wansait

Noile media

Scena 9

Biblioteca online