Mircea Dan Duță - lecturi publice

 



Mircea Dan Duță (n. 27 mai 1967, București)

Matematician de formație, Mircea Dan Duță este poet, filmolog, autor de expresie cehă și traducător.

A publicat două volume de poezie, la Praga, și numeroase articole de specialitate (teoria și istoria filmului, analiză literară) pentru reviste din Cehia, Slovacia și România.

Între 2006- 2014, a fost director al Institului Cultural Român din Praga și Bratislava.

A tradus din limbile cehă, slovacă, polonă, slovenă, bulgară, engleză și franceză în română și în cehă. A alcătuit, prezentat și tradus primele două antologii de poezie contemporană în limba română (2015, 2016) și prima antologie de teatru contemporan ceh (2016) apărute în România după căderea comunismului. Este membru al PEN Club Republica Cehă și PEN Club România, organizează și moderează lecturi literare și evenimente culturale în Cehia, Slovacia și România. Din 2016, colaborează cu Festivalul Internațional de Carte Transilvania și, din 2017, cu Festivalurile Internaționale de Poezie din București și Iași.

Traducerile lui Mircea Dan Duță au fost citite la prima ediție a proiectului Spectacolul începe cu o lectură, din 2013, dedicată dramaturgiei contemporane cehe: piesele Jocuri de toamnă de Markéta Bidlasová, Specii pe cale de dispariție de Petr Zelenka și Poker Face de Petr Kolecko.

Comentarii

Viața Românească

Cultura

Postări populare de pe acest blog

Naruto by Masashi Kishimito

Selecții video: Matei Vișniec - interviuri și fragmente din operă

Doina Ruști în interviuri și prezentări

Graficante.ro

Wansait

Noile media

Scena 9

Biblioteca online