Ana Blandiana în interviuri și prezentări

 













vezi și

Lectură din volumul Patria mea A4
https://artapluscultura.blogspot.com/2011/01/ana-blandiana-mea-a4.html

Debutul ei editorial a avut loc în 1964 cu volumul de poezii Persoana întâi plural, cu o prefață scrisă de Nicolae Manolescu. A devenit cunoscută pentru "Calcâiul lui Ahile", 1966, și "Al treilea secret", 1969. 

În 1967, s-a stabilit la București; până în anul următor a fost una dintre redactorii la Viața studențească, iar apoi (până în 1975) a lucrat ca redactor la Amfiteatru. A susținut două lecturi televizate în 1969, în compania lui Andrei Șerban și a actorilor Irina Petrescu, Mariana Mihuț și Florian Pittiș.

Între 1975 și 1977, a fost bibliotecară la Institutul de Arte Plastice din București. În 1976, lucrările ei au fost tipărite pentru prima dată într-o traducere franceză, în Croisière du Club des Poètes de fr:Jean-Pierre Rosnay (Paris); în 1978, a participat la Primul Festival Internațional de Poezie de la Paris, organizat de celebrul Club des Poètes.

După Revoluția română din 1989, a intrat în viața politică, făcând campanie pentru înlăturarea moștenirii comuniste din funcția administrativă, precum și pentru o societate deschisă. A lăsat pe plan secundar opera literară, deși a continuat să publice. 

Ana Blandiana a publicat peste 50 de volume de versuri, proză și memorialistică. 

vezi și:

ART & BIO > ANA BLANDIANA (ROMANIAN WRITER) / ANA BLANDIANA - INFOGRAFIC - DATE BIOGRAFIE SI BIBLIOGRAFICE

Comentarii

Viața Românească

Cultura

Postări populare de pe acest blog

Naruto by Masashi Kishimito

Selecții video: Matei Vișniec - interviuri și fragmente din operă

Doina Ruști în interviuri și prezentări

Graficante.ro

Wansait

Noile media

Scena 9

Biblioteca online