Istoria literaturii ucrainene

 video realizat de History Media HD


citește și documentarul Cultura:

Holodomor – Foametea din Ucraina: istoria, filmele, cărțile


16 min read

Cum și de ce Stalin a provocat deliberat genocidul Istoria recentă a Estului european a trezit și trezește doar un interes marginal, redus la generalități. Se trăia rău. Se murea.…


Istoria literaturii ucrainene acoperă un indelungat proces istoric și literar, genuri literare, tendințe, opere ale unor scriitori individuali, caracteristici ale stilului lor și importanța moștenirii artistice în dezvoltarea literaturii ucrainene.

Literatura ucraineană are o istorie de o mie de ani. Începuturile sale datează de la formarea Kievan-Rus. Cu toate acestea, chiar și în timpurile preistorice, strămoșii ucrainenilor aveau o artă orală dezvoltată.

Literatura Rusiei

Primul monument scris remarcabil al Rusiei Kievene este cronica „Povestea anilor trecuți”, care nu este doar o sursă de informații istorice, ci și un manual de cântece epice și legende ale erei Rusiei Kievene. „Povestea campaniei lui Igor” este o capodopera poetica a literaturii antice. Această epopee eroică a absorbit cele mai bune exemple de artă populară din acea vreme și a devenit proprietatea și mândria întregii lumi slave.

Citește: Folosirea limbii și a dialectelor ucrainene în literatura ucraineană

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

2022 - topul filmelor de pe Disney+ Romania - playlist

Biblioteca online