Festivalul George Enescu, editia 2013

Festivalul va avea loc în perioada 1-28 septembrie 2013, găzduind 150 de spectacole de muzică, operă și balet în Bucureşti şi în alte centre culturale din ţară: Arad, Bacău, Brasov, Cluj, Iaşi, Sibiu şi Timişoara.

Concursul international care purta de asemenea numele compozitorului roman si care se desfasura simultan cu Festivalul (la doi ani o data) se amana in acest an si va avea loc de acum inainte in anii in care nu se organizeaza Festivalul. Conform unui comunicat al Ministerului Culturii:
În urma analizei efectuate, s-a decis o regândire a structurii şi a modului de organizare a Concursului Internațional „George Enescu”. În acest sens, s-a hotărât decalarea ediției din acest an a Concursului pentru aceeaşi perioadă a anului viitor – 2014 -,  astfel încât să se desfăşoare o dată la doi ani, alternând cu edițiile Festivalului  „George Enescu”. Această modificare de calendar nu va afecta standardele Concursului, ci este menită să permită o îmbunătățire a acestora, în condițiile efortului logistic și financiar pe care un astfel de demers îl presupune.
Cat priveste Festivalul, cateva concerte sunt deja vandute integral, iar popularitatea sa se anunta in 2013 semnificativ mai mare ca in 2011, cand s-a inregistrat deja recordul de audienta. Vezi AICI programul Festivalului George Enescu, editia a XX-a (2013). Programul manifestarilor / concertelor care vor avea loc in Piata Revolutiei nu a fost inca anuntat.

Comentarii

Viața Românească

Cultura

Postări populare de pe acest blog

Naruto by Masashi Kishimito

Selecții video: Matei Vișniec - interviuri și fragmente din operă

Doina Ruști în interviuri și prezentări

Graficante.ro

Wansait

Noile media

Scena 9

Biblioteca online